Έγιναν τεχνολόγοι και βραβεύτηκαν!

 Αερόστατα, νερόμυλος, ανεμογεννήτρια, πυροσβεστικό όχημα, φορτηγό, φακός, χαρταετός και αυτοκίνητα διαγωνίστηκαν σε μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κρουσώνα. Τα έργα, που άλλα διέθεταν κίνηση και άλλα παρέμεναν στατικά, ήταν δημιουργίες των μαθητών της Α΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την τεχνολόγο του σχολείου μας, κυρία Γεωργία Παντέμη.























Στην έκθεση των έργων των μαθητών που διήρκησε μία εβδομάδα, η κυρία Γεωργία Παντέμη ζήτησε από τους μαθητές του σχολείου να ψηφίσουν και έτσι πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την ανάδειξη των τριών καλύτερων κατασκευών με σκοπό την επιβράβευση - ανταμοιβή των μαθητών αλλά και για τη μύησή τους στην εκλογική και δημοκρατική διαδικασία. Η κάλπη στήθηκε, τα έργα αριθμήθηκαν και οι μαθητές ψήφισαν. Με το πέρας της εβδομάδας έγινε καταμέτρηση των ψήφων, παρουσία της διευθύντριας του σχολείου κυρίας Άννας Μεσσαριτάκη, όπου έγινε και η ανάδειξη των τριών κατασκευών που μάζεψαν τις περισσότερες ψήφους.












Νικητές ήταν τα έργα με τα νούμερα 2, 3 και 5. Ισοψηφία είχαν τα έργα 2 και 3 που ανήκουν στα δίδυμα αδέλφια Γιώργο και Μαρία Αγγελιδάκη, ενώ τρίτο αναδείχτηκε η κατασκευή με το νούμερο 5 του Μανόλη Φασουλάκη.

Οι δύο πρώτοι νικητές που κατασκεύασαν ένα νερόμυλο και μία ανεμογεννήτρια πήραν δώρο από το σχολείο από ένα βιβλίο της σειράς Σέρλοκ, Λούπεν και εγώ της Αϊρίν Άντλερ, Το τρίο της μαύρης ντάμας και Η τελευταία πράξη στο θέατρο της όπερας, των εκδ. Μίνωας.

Δείτε τη βράβευση των μαθητών από τη διευθύντρια του σχολείου:





Η κυρία Παντέμη, θέλοντας να αποχαιρετήσει τους μαθητές της και να τους ευχηθεί καλό καλοκαίρι, έκανε και αυτή από ένα δώρο στους τρεις νικητές.





Θέλοντας να δώσει κίνητρο και στους υπόλοιπους μαθητές της πρώτης τάξης, που μπαίνουν τώρα στη σκυτάλη των εξετάσεων, τους έδωσε από ένα χρωματιστό στυλό επιβραβεύοντάς τους με αυτόν τον τρόπο για την προσπάθεια τους. Με αυτήν την όμορφη κίνηση τους ευχήθηκε καλή αρχή στις εξετάσεις τους.



Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Γεωργία Παντέμη για την όμορφη δράση και τις όμορφες στιγμές και αναμνήσεις που χάρισε στους μαθητές της. 

Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων στους νικητές αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με τις κατασκευές τους στην έκθεση έργων της τεχνολογίας, αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου που ακολούθησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και ψήφισαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο